Putsa fönster som ett proffs – här är alla tips du behöver

Tvätta fönster. Är du som många andra    https://yellowpage.nu/    och ogillar att behöva ta tag i de där skitiga fönstren? Men, det är ju ett nödvändigt ont, för vem vill se de där gråa fönstren när solen ligger på? Vi hjälper dig att fånga in ljuset med alla knep du behöver när du ska tvätta fönster.

Dessutom bjuder vi på ett supertips på fönsterputsmedel som du gör alldeles själv. Det är inte bara miljövänligt och billigt, det är dessutom enkelt och ger dessutom bättre resultat. Med den här pustmixen slipper du ränder, fläckar och kladd!

LÄS MER: Putsa silver – en manual för alla latmaskar

Tvätta fönster – så gör du:
Du behöver: Hink eller sprayflaska, vatten, någon shape av fönsterputs, svamp eller svampduk, fönsterskrapa och tidningspapper.

1. Spraya eller gnid blandningen över hela fönstret med en svamp eller en svampduk.

2. Om du använder fönsterskrapa – var noga med att torka ren skrapan efter varje drag, annars kan smutsen stanna kvar och fönstren blir randiga.

3. Torka efter med tidningspapper. Då försvinner eventuella ränder och tidningspapper är bättre och billigare än hushållspapper.

LÄS MER: Ernst Kirchsteigers enkla knep hur du får vårfint hemma

Att göra egen fönsterputs är smartare än att köpa färdigt medel. Det blir både billigare och mer miljövänligt. Du kan putsa fönster med antingen ättika eller diskmedel.
Att göra egen fönsterputs är smartare än att köpa färdigt medel. Det blir både billigare och mer miljövänligt. Du kan putsa fönster med antingen ättika eller diskmedel. Foto: Shutterstock Dela fotot på Pinterest
Så gör du egen fönsterputs
Fönsterputs med ättika
1. Blanda 1 matsked diskmedel och 0,five deciliter ättika samt. För riktigt smutsiga fönster kan du tillsätta 2 matskedar majsstärkelse.

2. Grunda med att tvätta först med kökssvamp och diskmedelsvatten.

Three. Häll mixen i en hink med 1 liter varmt vatten.

Four. Tvätta fönstren och torka sedan torrt med två luddfria trasor. Med den sista torkningen tar du bort stärkelsen och du får bort det sista av den festa smutsen.

Tvätta fönster med diskmedel
Fördelarna med att putsa fönster med diskmedel är många. Det är billigt, det är mindre chance för ränder på fönstren och du slipper andas in kemikaliska fönsterputsmedel. Diskmedlet gör dessutom att det blir mindre friktion, vilket i sin tur gör det lättare att använda gummiskrapan.

Men fungerar det verkligen? Ja! Tänk bara på hur fina och klara glas blir av diskmedel när du diskar. Faktum är att många professionella fönsterputsare använder diskmedel. Ta ett par droppar diskmedel i varmt vatten och börja putsa!

LÄS MER: Stort take a look at av batteridrivna fönsterskrapor – här är den bästa

LÄS MER: Experten: Så håller du ditt hem fritt från bakterier

JOHANNA LUNDHOLM
johanna.Lundholm@expressen.Se

MARIA K BROMAN
maria.Ok.Broman@expressen.Se
Rätta text- och faktafel

Anmäl until Pressombudsmannen

LEVA & BO / HEMMA HOS / HITTA HEM / UDDA HUSET VID SJÖN HAR STÅTT TOMT I FLERA ÅR – NU ÄR DET TILL SALU

1 av 2 Foto: Peter Watson/SE360 Dela fotot på Pinterest
2 av 2: Huset som stått obebott i över tio år, ligger precis intill sjön utanför Ljungbyhed i Klippans kommun i Skåne. Foto: Peter Watson/SE360 Dela fotot på Pinterest
Udda huset vid sjön har stått tomt i flera år – nu är det till salu
PUBLICERAD: 29 JUL 2021, KL 15:15
ÄMNEN I ARTIKELN: BOSTADSFÖRSÄLJNING
Ett hus på första parkett summary intill en spegelblank sjö. Visst låter det magiskt? Stugan är i stort behov av renovering, men med lite kärlek och fantasi går det att göra mycket här! Det obebodda huset är nu until salu.

Huset ligger summary intill sjön utanför Ljungbyhed i Klippans kommun i Skåne. Senast det var bebott var 2008, och det fungerade då som fritidsbostad. Sedan dess har huset stått tomt och övergivet. Huset är charmigt på flera sätt, och på håll ser det riktigt magiskt ut när det speglar sig i sjön. Kommer man närmare går det dock inte att förneka – här är förfallet och stället är i stort behov av renovering. Samtidigt är det inte svårt att fastna för husets lekfulla färger och attribut. Som den rosa dörren och fasaden som är utsmyckad med fåglar. Det är heller inte varje dag guy ser ett hus som är hälften i sten och hälften i trä.

Det över one hundred år gamla huset är i stort behov av renovering

1 av three Foto: Peter Watson/SE360 Dela fotot på Pinterest
2 av 3 Foto: Peter Watson/SE360 Dela fotot på Pinterest
three av three Foto: Peter Watson/SE360 Dela fotot på Pinterest
I och med att tomten ligger i strandskyddat område, så blir det svårare att få tillstånd att bygga ett nytt hus på tomten. Det är med andra ord det som står där i dag man har att jobba med. Men det är inte så bara. Och även om huset är över 100 år gammalt verkar det fortfarande ha mycket kvar att ge. Bland bråte och trasiga fönster syns vackra gamla träpaneler och bjälkar i taket. Även spår av den öppna spisen och en gammal vedspis finns kvar. Själva bostaden är ninety kvadratmeter, och som det ser ut i dag finns det inte mycket till rumsindelning. Tomten är över 6000 kvadratmeter stor.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *